مقایسه کره بادام زمینی با کره بادام
به گزارش وبلاگ نرم افزار جیرا، برخلاف کره بادام زمینی که محبوبیت و مصرف بالایی دارد، کره بادام یا سایر مغزها معمولا کمتر مورد توجه و استفاده قرار می گیرند. اما دانستن اینکه کدام نوع کره مغذی تر است، می تواند کمی چالش برانگیز باشد. کره مغزها غالبا حاوی چربی های مفید اشباع نشده هستند. این امر باعث می گردد که این کره ها به یک افزودنی عالی برای بیشتر رژیم های غذایی تبدیل شوند. در این مطلب قصد داریم به مقایسه کره بادام زمینی با کره بادام بپردازیم تا در نهایت به این نتیجه برسیم که کدام یک نسبت به دیگری فزونی دارد.

بادام قیمت بالاتری نسبت به بادام زمینی دارد و برخلاف بادام زمینی که در گروه حبوبات قرار می گیرد، یک نوع آجیل است. کره بادام زمینی و کره بادام غنی از چربی های اشباع نشده هستند که به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته مغزی و پایین آمدن سطح کلسترول یاری می نمایند. علاوه بر این، چربی های سالم برای حفظ سلامت سلول ها، پوست، مو، متابولیسم، بالا بردن انرژی و افزایش ایمنی بدن ضروری هستند. کره بادام زمینی و کره بادام هر دو ویتامین ها و مواد معدنی متعددی دارند، اما تفاوت های اندکی بین این دو وجود دارد. در ادامه این مطلب به مقایسه کره بادام زمینی با کره بادام می پردازیم و خواص هر یک را مورد آنالیز قرار خواهیم داد.
برای خرید کره بادام زمینی از وبلاگ نرم افزار جیرا کلیک کنید!
کره بادام زمینی یا کره بادام؟
هر دو کره دارای ارزش غذایی مشابه هستند. کره بادام کمی سالم تر از کره بادام زمینی است، زیرا ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر بیشتری دارد. کره بادام و کره بادام زمینی از نظر کالری و قند تقریبا برابر هستند، اما کره بادام زمینی کمی پروتئین بیشتری نسبت به کره بادام دارد
کالری کره بادام زمینی
بیشتر کره مغزها در هر 180 گرم کالری تقریبا یکسانی دارند. دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی یا بادام حاوی کمتر از 200 کالری است، بنابراین اگر نگرانی اصلی شما مربوط به کالری است، هیچ تفاوتی بین این دو کره وجود نخواهد داشت.
چربی های سالم
تقریبا همه انواع آجیل حاوی میزان زیادی چربی هستند، اما این به معنی مضر بودن آن ها نیست. نوع چربی مهمترین عاملی است که باید مورد توجه قرار گیرد و این جایی است که کره بادام نسبت به بادام زمینی کمی چربی بیشتری دارد. کره بادام و کره بادام زمینی هر دو سرشار از چربی تک غیر اشباع هستند که در کاهش بیماری قلبی و کنترل بهتر قند خون موثر است. با این وجود، یک وعده شامل 2 قاشق غذاخوری کره بادام تقریبا 25 درصد بیشتر از همان میزان کره بادام زمینی حاوی چربی اشباع نشده است. بعلاوه یک وعده کره بادام زمینی بیش از دو برابر کره بادام دارای چربی اشباع شده است. در حالی که چربی اشباع لزوما در حد میانه مضر نیست، اما میزان زیاد آن می تواند کلسترول شما را افزایش داده و خطر بیماری قلبی عروقی را افزایش دهد.
ویتامین ها و مواد معدنی
اگر با دقت بیشتری به ویتامین و مواد معدنی نگاه کنید، کره بادام دوباره پیشرو است. کره بادام نسبت به کره بادام زمینی ویتامین E، آهن و کلسیم بیشتری دارد. ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان به جلوگیری از ایجاد پلاک در رگ ها که می تواند باعث حمله قلبی گردد، جلوگیری کند. کلسیم از سلامت استخوان های شما پشتیبانی می نماید و آهن برای گلبول های قرمز خون لازم است. کره بادام زمینی نیز حاوی میزان زیادی ویتامین E، کلسیم و آهن است، فقط مقدار این ترکیبات به میزان کره بادام نیست. کره بادام زمینی و کره بادام حاوی دوز سالم پتاسیم، بیوتین، منیزیم و روی هستند.
فیبر
فیبر باعث سریع تر شدن القا حس سیری می گردد، که می تواند به شما در حفظ وزن سالم و کاهش کلسترول یاری می نماید. خوشبختانه همه مغزها حاوی فیبر هستند. وقتی صحبت از محتوای فیبر می گردد، کره بادام یک بار دیگر در مقابل کره بادام برنده می گردد. دو قاشق غذاخوری کره بادام تقریبا 3.3 گرم فیبر دارد، در حالی که 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی فقط 1.6 گرم فیبر دارد.
پروتئین
کره های آجیل منبع خوبی از پروتئین گیاهی هستند. همان طور که تعیین شد، کره بادام زمینی از نظر محتوای پروتئین کمی از کره بادام پیشی می گیرد. در یک وعده کره بادام 6.7 گرم پروتئین و در یک وعده کره بادام زمینی 7.1 گرم پروتئین وجود دارد. در مقایسه، یک تخم مرغ بزرگ تنها 6 گرم پروتئین دارد.
شکر
کره بادام طبیعی و کره بادام زمینی در کل قند نسبتا کمی دارند. با این حال توجه داشته باشید که بعضی از برندهای کره مغزها با شکر اضافه شده شیرین می شوند. از هر نوع کره ای استفاده می کنید، نسخه طبیعی آن را انتخاب کنید. به عبارت دیگر، برچسب مواد را آنالیز کنید و مطمئن شوید که حاوی شکر اضافه شده نباشند.
نتایج تحقیقات
تحقیقات بارها و بارها نشان داده اند افرادی که به طور منظم در رژیم های غذایی خود از مغز آجیل یا آجیل استفاده می نمایند، نسبت به افرادی که مرتبا آجیل نمی خورند کمتر دچار بیماری قلبی یا دیابت نوع 2 می شوند. تحقیقات بعلاوه حاکی از آن است که مصرف منظم آجیل علیرغم کالری بالای آن ها، به چاقی منجر نخواهد شد. بیشتر مطالعات نشان می دهند که نوع مغز یا کره مغز مهم نیست. به عنوان مثال، طی یک مطالعه روی بیش از 6000 زن مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که خوردن پنج وعده یا بیشتر از آجیل یا کره بادام زمینی در هفته به طور قابل توجهی خطر بیماری های قلبی عروقی را در آن ها کاهش می دهد.
نتیجه گیری
به طور کلی، حکم نهایی این است که کره بادام تا حدی از کره بادام زمینی سالم تر است. با توجه به اینکه کره بادام قیمت بالاتری دارد، کره بادام زمینی می تواند همچنان یک انتخاب عالی باشد. اگر هم واقعا مطمئن نیستید، مصرف هر دوی آن ها می تواند یک راهکار کاملا منطقی باشد. فقط به یاد داشته باشید کره ای را انتخاب کنید که هیچ قند اضافه شده، روغن نیمه هیدروژنه یا چربی ترانس یا مواد مصنوعی نداشته باشد.
منبع: اسنپ مارکت