کرونا، زمین لرزه ای ژئوپلیتیکی
به گزارش وبلاگ نرم افزار جیرا، شورای روابط خارجی اروپا در گزارشی نوشت سال 2020 در پی شیوع گسترده کرونا در حال تبدیل شدن به یکی از دشوارترین سال ها از زمان سرانجام جنگ جهانی دوم است.

به گزارش ، شورای روابط خارجی اروپا در گزارشی به آنالیز تأثیرات ناشی از شیوع ویروس کرونا پرداخت و نوشت: بیماری کووید-19 سبب شده است به این نتیجه برسیم برداشتی که ما اروپایی ها از خودمان داریم ممکن است تحریف شده باشد.
در این گزارش با عنوان ویروس کرونا، زمین لرزه ژئوپلیتیکی آمده است: سال 2020 در حال تبدیل شدن به یکی از دشوارترین سال ها از زمان خاتمه جنگ دنیای دوم است. شیوع این بیماری همه گیر دنیای رویدادی غیرمنتظره بود و در حال ایجاد اختلال در بسیاری از امور است که پیامد های اجتماعی، مالی و سیاسی عظیمی خواهد داشت. کشور ها در حال مبارزه با تهدیدی فزاینده هستند که اغلبِ شهفرایندان را در معرض خطر قرار داده است. این جنگی دنیای علیه دشمنی نامرئی است.
بحران کرونا بی شک لحظه ای معین کننده در تاریخ معاصر خواهد بود. ما باید شیوه زندگی خود را برای مدت زمان قابل توجهی تغییر دهیم. ما خواهان تعطیلی کارخانه ها، زمین گیری هواپیما ها و خالی شدن دفاتر کار در آسمان خراش ها هستیم. ما مرز ها را می بندیم، برای مدتی طولانی در سوپرمارکت ها منتظر می مانیم، با بیمارستان های مملو از بیماران روبرویم و می بینیم که بسیاری از نشست ها به صورت مجازی برگزار می گردد. زندگی ما به شدت آسیب خواهد دید. آداب و رسوم و سنت های اجتماعی ما- مانند در آغوش دریافت یا دست دادن- دیگر جزء عادات ما نخواهند بود. تردیدی نیست که ما در نهایت بر این بحران غلبه خواهیم کرد، اما تأثیرات ناشی از این بیماری به اندازه حادثه 11 سپتامبر، رکود عظیم و اپیدمی ابولا خواهد بود. زمانی که ما به شرایط عادی باز گردیم، اختلافات ژئوپلیتیکی ظهور خواهند کرد و ما با حس عمیق سردرگمی روبرو خواهیم شد.
بحران ناشی از کووید-19 مانند آینه ای برای کشور های غربی است و سبب شده است ما به این نتیجه برسیم برداشتی که از خودمان داشتیم، احتمالاً تحریف شده بود. این بحران یک آزمون عظیم خواهد بود: اثربخشی ما در مدیریت این بحران می تواند سبب تسریع یا کند شدن فرایند تمایل به غرب در دنیا گردد. در هر صورت، این بحران فرایند دنیای سازی را به چالش می کشد و سبب تنظیم مجدد نظم دنیای می گردد.
اروپا که فعلاً کانون این بیماری همه گیر است، به صورتی شکننده و متزلزل در حال مقابله با این بحران است. اختلافات در این قاره بیش از هر زمان دیگری نمود پیدا نموده و جمعیت نسبتاً پیر آن به صورتی خاص در معرض خطر ویروس کرونا قرار گرفته است. با این حال، هرگز نباید این قاره پیر را دست کم گرفت. اروپا ابزار هایی به منظور تأکید بر صندلی خود در دنیا در روبروه با این بحران دارد. کشور های ما ماشین های قدرتمند سیاستگذاری عمومی هستند. ما بهترین نظام های بهداشت و درمان را در دنیا داریم و عظیمترین چارچوب اقدامات فراملی را در دنیا ایجاد نموده ایم که اتحادیه اروپا نام دارد. مقابله با یک همه گیری دنیای مستلزم داشتن ظرفیت برای مقاومت، هماهنگی و اقدام عمومی است که ما در این امور دارای مهارت های اثبات شده ای هستیم.
بر اساس آخرین آمار سازمان دنیای بهداشت، تا به امروز 1.098.762 نفر در دنیا به کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد 59.172 نفر جان باخته و 228.923 نیز بهبود یافته اند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان