تخلف بیش از 5 میلیون خودرو در حوزه معاینه فنی
به گزارش وبلاگ نرم افزار جیرا، سلیمی در رادیو تبادل نظر مطرح کرد: در 10 ماهه سال 99 مجموعا در سطح کشور 5 میلیون و 457 هزار و 273 مورد وسیله نقلیه در ارتباط با ایمنی، نقص فنی و معاینه فنی اعمال قانون شده اند.

به گزارش گروه اجتماعی وبلاگ نرم افزار جیرا برنامه تبادل نظری اجتماعی با موضوع معاینه فنی خودرو ها از اقدام تا انجام با حضور سرهنگ محمدباقر سلیمی، رئیس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا روانه آنتن شد.
سلیمی در شروع با بیان این که نقش خودرو ها در تصادفات جاده ای حدود 20 درصد است، اظهار کرد: بخشی از مسائل خودرو ها مربوط به نقص فنی و بخش از آن هم مربوط به ضعف ایمنی خودرو است که بیشتر در نتایج حاصل از تصادف نمود می یابد.
وی در پاسخ به سوال مجری رادیو تبادل نظر مبنی بر این که چرا معاینه فنی در شهر های عظیم مانند تهران کنترل می شوند، اما در شهر های کوچک نظارت دقیقی برای آن وجود ندارد، مطرح کرد: در 10 ماهه سال 99 مجموعا در سطح کشور 5 میلیون و 457 هزار و 273 مورد وسیله نقلیه در ارتباط با ایمنی، نقص فنی و معاینه فنی اعمال قانون شده اند.
رئیس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا ادامه داد: از این تعداد تنها 4 میلیون و 205 هزار و 398 مورد مربوط به معاینه فنی بوده است. نقص فنی موثر در سامانه های روشنایی، صاف بودن لاستیک و دودزا بودن وسیله نقلیه از دیگر تخلفات مربوط به نقص فنی خودرو ها بوده است.
سلیمی از افزایش 30 درصد حجم تردد های درون شهری در امسال اطلاع داد و گفت: حجم تردد ها به ویژه در روز های نخست شیوع ویروس کووید 19 در سرویس های حمل و نقل عمومی کاهش یافت و به دلیل لغو طرح ترافیک و پرهیز از تجمع، مردم با خودرو شخصی خود تردد می کردند تا آنجا که در بعضی از روز ها شاهد افزایش 170 درصدی تردد شهری نسبت به زمان مشابه سال گذشته بودیم.
وی در پاسخ به انتقادی درباره ترخیص موتورسیکلت های توقیف شده است، مطرح کرد: بر اساس قانون هوای پاک، مقرر شد دولت با دادن تسهیلات 4 درصد، 10 ساله زمینه برقی کردن موتورسیکلت ها را فراهم کند. در شرایطی که هیچ راهی پیش روی موتوسیکلت سواران برای جایگزینی قرار نداده ایم ناچاره ایم در کنترل ها ملاحظاتی را در نظر بگیریم.
این مقام مسئول در پلیس ناجا در ادامه گفت: سهم وسایل نقلیه گازوئیلی سنگین در آلایندگی شهرتهران حدود 16 درصد است، اما تعداد آن ها نسبت به خودرو های سبک و سواری بسیار کم است. یعنی به طور کلی 450 هزار وسیله نقلیه سنگین در برابر 4 میلیون خودروی شخصی در تهران وجود دارد که سهم خودروی شخصی از آلودگی این شهر، نزدیک به 14 درصد است.
سلیمی تاکید نمود: اگر با دقت به این آمار توجه کنیم به روشنی درمی یابیم که اولویت نخست ما برای رسیدن به هوای پاک حرکت به سوی نوسازی خودرو های سنگین است که مسئولیت این بخش بر عهده دستگاه هایی است که متولی محیط زیست شهر هستند.
منبع: خبرگزاری دانشجو