سه سد استان سمنان آبگیری می گردد، استحصال 1.1 میلیارد مترمکعب آب

به گزارش وبلاگ نرم افزار جیرا، اتابک جعفری عصر شنبه در نشست خبری مدیران عامل صنعت، آب و برق استان سمنان با اشاره به اینکه سدمجن شاهرود با بارندگی های اخیر به مرحله آبگیری رسیده است، گفت: ظرفیت این سد بیش از چهار میلیون متر مکعب است.

سه سد استان سمنان آبگیری می گردد، استحصال 1.1 میلیارد مترمکعب آب

وی با بیان اینکه سد شهید شاهچراغی نیز که 960 هکتار زمین های پایین دست را آبیاری می نماید، اضافه نمود: این سد نیز در هفته دولت آبگیری می گردد.

رفع احتیاج آب شهرستان های شاهرود و میامی با سد مجن و کالپوش

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان با اشاره به بهره مندی از آب سد شهید شاهچراغی گفت: درسال گذشته یک و نیم میلیون متر مکعب در مصرف آب شهرستان دامغان صرفه جویی داشته است.

جعفری با اشاره به مرحله آبگیری رسیدن سد کالپوش، گفت: برای دریافت مجوز ساخت خط انتقال آب این سد توسط بخش خصوصی از سوی وزارت نیرو در حال رایزنی هستیم و پیش بینی می گردد در میان مدت، آب دو سد مجن و کالپوش، احتیاج آب شهرستان های شاهرود و میامی را رفع کند.

نصب کنتور هوشمند بر روی 80 درصد چاه های استان سمنان

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان همچنین از نصب کنتور هوشمند بر روی 70 تا 80 درصد چاه های این استان اطلاع داد و اضافه نمود: اگر کنتور هوشمند بر روی تمامی چاه های استان نصب گردد، مشکل این استان کویری تا حد زیادی مرتفع می گردد.

جعفری، برنامه ریزی، کنترل وحفاظت کمی وکیفی منابع آب سطحی و زیر زمینی را از وظایف شرکت آب منطقه ای سمنان بیان کرد و گفت: در این راستا نسبت به مطالعه و اجرای طرح های مهمی از جمله تعادل بخشی و تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی و طرح های مهار و انتقال آب سطحی اقدام شده است.

وی تعداد چاه های آب غیر مجاز این استان را 350 حلقه اعلام و گفت: سالانه دو تا سه میلیون لیتر آب به وسیله چاه های غیرمجاز این استان برداشت می گردد که با کوشش ماموران تا به امروز 100 حلقه چاه غیر مجاز مسدود شده است.

استحصال 1.1 میلیارد مترمکعب آب زیر زمینی در استان سمنان

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان افزایش هزینه های استحصال آب، پیشروی جبهه های آب شوروتغییر کیفیت آب زیرزمینی و کاهش کارایی آب در مزارع، کاهش حجم مخازن آب زیر زمینی، نشست زمین و ریزش مکرر دیواره های چاه ها و وارد آمدن خسارت به سرمایه گذاریهای اجرا شده، تبدیل اراضی مزروعی به اراضی بیابانی ولم یزرع وخالی شدن روستاها از سکنه ورشد پدیده شهرنشینی را مهمترین مسائل بهره برداری از چاه های غیر مجاز وبیش از حد از چاه های مجاز در دشتهای استان سمنان برشمرد.

جعفری ادامه داد: آب های زیر زمینی در این استان از سه هزار و 574 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، 607 رشته قنات و 775 رشته دهنه چشمه به میزان 1.1 میلیارد مترمکعب آب استحصال می گردد.

وی با بیان اینکه میزان ورودی آب به سفره های زیرزمینی و میزان برداشت از آن باید متناسب باشد، گفت: در حال حاضر این تناسب بین آب ورودی و میزان برداشت از سفره ها برقرار نیست.

آغاز عملیات اجرایی دو نیروگاه سمنان و شاهرود

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت برق منطقه ای سمنان نیز در این نشست از اقدامات و برنامه های شـرکت برق منطقه ای سمنان برای حـمایت و همکاری در خصـوص توسـعه نیروگاه های سـمنان و شـاهرود اطلاع داد و گفت : پیگیری های لازم برای احداث بخش بخار نیروگاه شـهید بسطامی شاهرود نیز به انجام رسیده و زمین لازم برای این کار مشخص و تحویل شده است .

سید علی اکبر صباغ همچنین با تشکر از اقدامات سازمان توسعه برق ایران برای احداث بخش بخار نیروگاه شهید بسطامی شاهرود، گفت: امیدواریم عملیات اجرایی احداث این بخش نیروگاه شاهرود نیز در آینده نزدیک آغاز گردد.

وی از انتخاب پیمانکار نیروگاه شاهرود اطلاع داد و اضافه نمود: زمین مورد احتیاج به پیمانکار تحویل و عملیات اجرایی آن بزودی آغاز می گردد.

به گفته رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت برق منطقه ای سمنان همچنین نیروگاه سمنان به بخش خصوصی واگذار شده و بزودی عملیات اجرایی آن کلید می خورد.

وی از حمایت دولت از سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر اطلاع داد و یادآور شد: در سطح استان 14 اطلس باد شناسایی شده و علاوه بر آن این استان 300 روز آفتابی دارد که ظرفیت خوبی در بخش انرژی های تجدیدپذیر ایجاد نموده و به همین دلیل دولت از سرمایه گذاری در این بخش حمایت می نماید.

15پروژه برق منطقه ای سمنان در هفته دولت افتتاح می گردد

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای سمنان از افتتاح 15 پروژه این شرکت در هفته دولت اطلاع داد و گفت: برای این پروژه ها 128 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

صباغ گفت: 15 پروژه شرکت برق منطقه ای سمنان در بخش انتقال و فوق توزیع برق با اعتباری حدود 128 میلیارد ریال همزمان با هفته دولت افتتاح خواهد شد.

وی توضیح داد: پروژه احداث خط 63 کیلوولت تاریخانه دامغان، احداث خطوط ارتباطی نیروگاه قدس (شهید باکری)، جابه جایی راکتور 400 کیلوولت از پست آهوان به این نیروگاه و افزایش ظرفیت پست 63 به 20 کیلوولت شهرک صنعتی شرق سمنان هفته دولت بهره برداری می گردد.

بهره برداری از طرح ایمن سازی فیزیکی راکتور پست 230 کیلوولت شاهرود

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای سمنان از بهره برداری طرح ایمن سازی فیزیکی راکتور پست 230 کیلوولت شاهرود و بانک خازنی در گرمسار، بهینه سازی خط 63 کیلوولت شهمیرزاد - چاشم در شهرستان مهدی شهر، خرید و نصب دو دستگاه فیدر خازن در شاهرود و همچنین پروژه خرید استراکچر، احداث فونداسیون و نصب سی وی تی در شهرستان های سرخه، آرادان، گرمسار، شاهرود و سمنان به عنوان پروژه های قابل افتتاح در هفته دولت سالجاری نام برد.

صباغ، افزایش پایداری شبکه و قابلیت اطمینان برق رسانی، اتصال مطمئن به شبکه انتقال برق کشور و استان، ایجاد ظرفیت به منظور تأمین برق متقاضیان جدید به ویژه در بخش صنعت و یا افزایش قدرت خریداری شده آن ها و همچنین توسعه و بهینه سازی و افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات انتقال و فوق توزیع شبکه برق استان را از مهم ترین اهداف اجرای این پروژه ها بیان کرد.

وی اضافه نمود: با یاری و همدلی مردم، به ویژه صنایع و صنعت برق در استان سمنان و همچنین برنامه ها و اقدامات فرهنگی و فنی و مهندسی انجام گرفته طی تابستان جاری، هیچ گونه خاموشی ناشی از کمبود انرژی الکتریکی را در استان شاهد نبودیم و با حداقل خاموشی بدون برنامه و ناشی از بروز حوادث فنی در بخش انتقال و فوق توزیع برق، تا به امروز برق مشترکان تامین شده است.

پیش بینی رشد پنج در صدی مصرف برق برای تابستان سالجاری

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای سمنان با اشاره به پیش بینی رشد پنج در صدی مصرف برق برای تابستان سالجاری، گفت: با مدیریت لازم، خوشبختانه اوج مصرف برق در استان نسبت به سال قبل، رشدی کمتر از یک درصد داشته و از 483.2 مگاوات در مرداد ماه سال 93 به 486 مگاوات در تیرماه سالجاری رسیده است.

وی ضمن قدردانی از مردم و به ویژه صنایع استان سمنان به دلیل همکاری در کاهش مصرف برق، مصرف بهینه برق را مصداق عینی همدلی و همزبانی عنوان و از مشترکان استان خواست که همچنان درروزهای باقی مانده از تابستان به صرفه جویی برق ادامه دهند.

بهره برداری از 60 پروژه برق رسانی در استان سمنان

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان نیز در این نشست با بیان اینکه به مناسبت هفته دولت سال جاری، 69 پروژه برق رسانی افتتاح می گردد، گفت: احداث و بهینه سازی 11 پروژه روشنائی معابر با اعتبار پنج میلیارد و یک میلیون ریال، 22 پروژه با موضع توسعه و بهینه سازی شبکه ها و تاسیسات توزیع برق برای ظرفیت سازی برای مشترکان جدید با مبلغ 21 میلیارد و 323 میلیون ریال، تبدیل پنج هزار و 502 متر شبکه سیم مسی به کابل خود نگهدار در قالب پنج پروژه با اعتبار یک میلیارد و 240 میلیون ریال افتتاح و به بهره برداری می رسند.

سید محمد موسوی زاده همچنین گفت: تجهیز، احداث و افزایش ظرفیت ایستگاه های توزیع برق زمینی و هوائی شامل 19 پروژه با مبلغ 10 میلیارد و 992 میلیون ریال و 12 پروژه در راستای تقویت شبکه و تامین برق شهرک ها و مجتمع های مسکونی با اعتبار 10 میلیارد و 75 میلیون ریال از دیگر پروژه ها است.

وی اعتبار هزینه شده برای انجام پروژه های قابل افتتاح در هفته دولت سال جاری را 48 میلیارد و 631 میلیون ذکر کرد و اضافه نمود: از مجموع 69 پروژه ذکر شده، 15 پروژه برق رسانی روستایی است که با اعتبار 11 میلیارد و 472 میلیون ریال قابل افتتاح هستند.

از پیک بار تابستان سال جاری با موفقیت گذر نموده ایم

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان با اشاره به اینکه همزمان با هفته دولت سال جاری، عملیات اجرائی 19 پروژه برق رسانی با اعتباری معادل 11 میلیارد و 663 میلیون ریال آغاز خواهد شد، گفت: از هفته دولت سال گذشته تا زمان حاضر، سه هزار و 985 پروژه عمرانی برق رسانی در حوزه صنعت توزیع برق استان به اجرا در آمده و مبلغ 195 میلیارد ریال سرمایه گذاری اجرا شده است.

موسوی زاده با بیان اینکه با مشارکت مشترکان برق استان سمنان، از پیک بار تابستان سال جاری با موفقیت گذر نموده ایم، یادآور شد: پیک بار سال جاری حدود 412 مگاوات است و کمتر از پیک بار سال قبل است.

وی اضافه نمود: احداث 367 هزار متر شبکه هوائی، برقراری 52 هزار متر خطوط زمینی، نصب 395 ایستگاه توزیع برق با ظرفیت 52 هزار کیلوولت آمپر، جذب 21 هزار و 924 اشتراک جدید و نصب 9 هزار و 960 دستگاه سرچراغ روشنایی معابر، از بارزترین خدمات صنعت توزیع برق استان از زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید تا به امروز به شمار می رود.

وجود 350 هزار مشترک برق در استان سمنان

رئیس هیئت مدیره شرکت توزیع برق استان سمنان با اشاره به این که شاخص های این شرکت از ابتدای مرداد ماه سال 92 تا زمان حاضر به نسبت مدت مشابه سال 91 ارتقاء یافته، توضیح داد: تقلیل نرخ انرژی تامین نشده بخش توزیع از 0.9 در هزار به 0.8 در هزار، کاهش طول شبکه توزیع برق به ازای هر مشترک از 33.7 به 32.4 متر، رشد پرداخت غیر حضوری قبوض برق توسط مشترکان از 62 به 83 درصد، برداشت اطلاعات شبکه فشار متوسط پست های توزیع به روش سیستم اطلاعات جغرافیائی (جی آی اس) از 25 به 68 درصد، افزایش میزان پیک سائی از 36 به 60 مگاوات و کاهش درصد تلفات انرژی الکتریکی از 7.7 به 7.07 درصد از مهم ترین این شاخص ها محسوب می گردد.

موسوی زاده با اشاره به وجود 350 هزار مشترک برق در استان سمنان گفت: 42 میلیارد ریال برای بهسازی و بهینه سازی و پایداری شبکه برق شهرستان سمنان طی سال گذشته هزینه شده است.

وی با تاکید بر لزوم کاهش مصرف برق توسط مشترکان گفت: وصول کامل مطالبات شرکت توزیع رونق سرمایه گذاری و تکمیل و تعریف پروژه های جدید حوزه برق را در استان به همراه خواهد داشت.

آبرسانی به 15 روستای استان سمنان تا خاتمه سالجاری

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان نیز دراین نشست از آب رسانی به 15 روستای این استان در قالب دو پروژه بزرگ تا 22 بهمن سال جاری اطلاع داد و اضافه نمود: در قالب دو پروژه مجتمع شهدای گمنام شاهرود و مجتمع خاتم الانبیا(ص) به 28 و 17 روستای این استان آبرسانی می گردد.

منصور کشاورزیان اعتبار صرف شده برای این پروژه ها را 11 میلیارد و 128 میلیون تومان اعتبار ذکر کرد وگفت: همزمان با هفته دولت در مناطق روستایی شهرستان های استان سمنان بالغ بر 15 پروژه به بهره برداری می رسد.

وی به بعضی از این پروژه ها به سه پروژه عمده در شهرستان گرمسار اشاره داشت و اضافه نمود: علاوه بر این همزمان با هفته دولت شبکه های آبرسانی 75 روستای شهرستان آرادان نیز اصلاح و بهسازی می شوند.

آبرسانی به روستای نمونه گردشگری افتر

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان با اشاره به بعضی از مهمترین پروژه های آبفای شهرستان سرخه، از آبرسانی به روستای نمونه گردشگری افتر اطلاع داد و توضیح داد: با اجرای این پروژه مشکل آب این روستا که ظرفیت بالایی برای جذب جمعیت دارد پس از یک دهه مرتفع شد.

کشاورزیان، با اشاره به دیگر پروژه های شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان در شهرستان سرخه، اضافه نمود: علاوه بر این همزمان با هفته دولت پروژه های آبرسانی به روستاهای لاسجرد، بیابانک، اسدآباد و ... نیز به بهره برداری می رسند.

وی از اجرایی شدن عملیات اصلاح شبکه بعضی از روستاهای شهرستان میامی اطلاع داد و گفت: علاوه بر این در این شهرستان چندین پروژه آبرسانی روستایی و از جمله آبرسانی به روستاهای حسین آباد، عباس آباد و کلاته اجرایی و به بهره برداری می رسد.

باز سازی سه هزار متر تاسیسات آب و فاضلاب روستایی استان سمنان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان با بیان اینکه از ابتدای سالجاری تا به امروز سه هزار و 450 متر خط انتقال و شبکه توزیع آبرسانی روستایی استان اصلاح و بازسازی شده است، توضیح داد: توسعه شبکه توزیع خط انتقال آبرسانی روستایی به مقدار پنج هزار و 139 متر از دیگر اقدامات این شرکت بشمار می رود.

کشاورزیان با اشاره به اینکه 304 انشعاب جدید روستایی از آغاز سال جاری تا زمان حاضر نصب شده اضافه نمود: در حال حاضر این شرکت به تعداد 56 هزار و 126 نفر مشترک ارائه خدمات می نماید.

وی خاطرنشان ساخت: روستاهای تحت پوشش خدمات رسانی این شرکت در حال حاضر 279 روستا است.

واگذاری 228 هزار انشعابات آب شرب در استان سمنان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان، نیز در این نشست با بیان اینکه در 19شهر این استان 228 هزار انشعابات آب شرب واگذار شده است، اضافه نمود: در استان 500 کیلومتر خطوط انتقال آب وجود دارد که قطر حدود دو هزار و 300کیلومتر آن از 63 میلیمتر بالاتر است.

محمد طاهری از اجرای طرح های فاضلاب نیز در شهرهای سمنان، شاهرود، دامغان و مهدیشهر اطلاع داد و گفت: تعداد 42 هزار فقره انشعاب فاضلاب واگذار شده است که تا به امروز 427کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب به بهره برداری رسیده و 180هزار متر مکعب حجم مخازن نیز در مدار و برای 228 هزار انشعابات آب، ساخته و در حال بهره برداری است.

وی با بیان اینکه به طور متوسط در هرسال حدود 54 میلیون مترمکعب فراوری آب در استان داریم که از این مقدار 88 درصد آن از منابع آب زیر زمینی تامین می گردد، اضافه نمود: تعداد 120حلقه چاه آب شرب در مدار بهره برداری است و میزان 12درصد آب شرب شهری نیز از منابعی چون چشمه، قنات و منابع آب سطحی و رودخانه ها تامین می گردد که بعد از تصفیه وارد شبکه توزیع آب شرب می شوند.

سرانه مصرف 200 لیتری هر شبانه روز برای یک نفر در استان سمنان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان، با اشاره به اینکه این استان از نظر جمعیت و اشتراک نسبت به کشور، یک درصد انشعابات را دارد، اضافه نمود: سرانه مصرف هر نفر نیز در استان طی هر شبانه روز قریب به 200 لیتر است.

طاهری توضیح داد: از نظر سرانه مصرف آب نیز از 35 شرکت آب و فاضلاب در کشور دارای رتبه متوسط هستیم، البته داشتن هوای گرم و خشک هم موجب افزایش مصرف بالا می گردد.

وی مصرف آب خانگی در کشور 77درصد و در استان سمنان نیز 76درصد ذکر کرد و اضافه نمود: متوسط قیمت فروش رفته یک متر مکعب آب در استان دو هزار و 639 ریال بوده در صورتی که میانگین کشوری سه هزار و 139 ریال است؛ به طور متوسط طی هر سال هر مشترک 515 هزار ریال برای آب پرداخت دارد در حالی که میانگین کشوری 923 هزار ریال برای هر خانوار است.

به گفته مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان، کمتر از شش درصد میزان کل آبهای موجود در استان سمنان برای شرب مورد استفاده قرار می گیرد و سرانه مصرف آب خانگی در استان به طور متوسط 164 لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است که خوشبختانه مصرف مناسبی داریم.

منبع: خبرگزاری مهر

به "سه سد استان سمنان آبگیری می گردد، استحصال 1.1 میلیارد مترمکعب آب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سه سد استان سمنان آبگیری می گردد، استحصال 1.1 میلیارد مترمکعب آب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید