طرز تهیه کباب کاسه ای اردبیل با تمام جزئیات و نکات لازم
به گزارش وبلاگ نرم افزار جیرا، کباب کاسه ای اردبیل یک غذای بی نظیر و پرکالری است که تقریبا هر سلیقه ای را راضی می نماید. در طرز تهیه کباب کاسه ای اردبیل ، باید گوشت چنجه و جوجه را با پیاز و ادویه های لازم از چند ساعت قبل مزه دار کنید. گوشت چرخ نموده را هم با نمک، فلفل، زعفران و یک پیاز رنده شده ورز داده و پس از چند ساعت استراحت در یخچال به سیخ بکشید. در ادامه، دل، جگر و قلوه را هم به مقدار گوشت جوجه و چنجه برش زده و سیخ بزنید. حالا منقل را آماده نموده و به ترتیب، سیخ چنجه، جوجه، کباب کوبیده و گوجه را کباب کنید. در دقایق پایانی پخت، سیخ دل و جگر را هم اضافه نموده و بعد از پخت کامل، تمام کباب ها را در کاسه ای مشترک بریزید. در نهایت، روی آن ها مقداری سس ترکیبی گوجه و کره با دانه های کنجد اضافه کنید.

در ادامه، جدول تعیینات غذایی کباب کاسه ای اردبیل را با هم می بینیم:
کباب کاسه ای اردبیل | |
زمان آماده سازی | با در نظر گرفتن زمان استراحت گوشت ها، بیشتر از 3 ساعت |
زمان پخت غذا | حدود نیم ساعت |
مقدار سختی | زیاد |
طرز تهیه کباب کاسه ای اردبیل
کاسه کباب اردبیل یکی از آن غذاهای لاکچری و مفصل مجلسی است که شاید هیچ کسی نتواند دست رد به سینه آن بزند. علت این امر هم تنوع کباب های موجود در کاسه ای است که مقابل شما قرار می گیرد. در این غذا، مجموعه ای از کباب های لذیذ ایرانی مثل چنجه، کوبیده، جوجه و… در کنار هم قرار می گیرند تا همه چیز برای یک پذیرایی تمام عیار آذری فراهم گردد. البته همان طور که تعیین است، برای پخت بهتر کباب ها باید حوصله کنید، تا هم زمان کافی برای مزه دار شدن آن ها طی گردد و هم به صورت یکنواخت و یکدست، روی زغال بپزند. حالا اگر دوست دارید جزئیات طرز تهیه این غذای خوشمزه اردبیلی را یاد بگیرید، در ادامه مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه کباب کاسه ای اردبیل
مواد اولیه برای تهیه این کباب لذیذ به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
فیله گوسفندی | 250 گرم |
گوشت چرخ نموده (برای کوبیده) | 250 گرم |
سینه مرغ | 1 عدد |
دل و جگر | از هر کدام 1 عدد |
قلوه | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
فلفل دلمه ای میانه (اختیاری) | 1 عدد |
فلفل سبز کمی تند (اختیاری) | 100 گرم |
پیاز | 3 عدد |
کره حیوانی | 50 تا 100 گرم |
کنجد | به میزان لازم |
زعفران | به میزان لازم |
آبلیمو | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
مراحل دستور تهیه کباب کاسه ای اردبیل
برای طرز تهیه کباب کاسه ای اردبیل، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: فیله گوسفندی را تقریبا هم مقدار جوجه کباب برش دهید تا طول زمان پخت آن ها یکسان باشد. برای این کار بهتر است فیله ها را ابتدا از طول و سپس از عرض برش بزنید.
- مرحله دوم: یکی از پیازها را خرد نموده و همراه با گوشت چنجه در ظرفی مناسب مخلوط کنید. سپس میزانی زعفران دم نموده، آبلیمو و نمک و فلفل به آن بیفزایید.
- مرحله سوم: درب ظرف حاوی چنجه را ببندید و آن را حداقل 2 ساعت و حداکثر یک شب در یخچال قرار دهید تا گوشت کاملا مزه دار گردد.
- مرحله چهارم: سینه مرغ را هم پس از شستن به مقدار جوجه کبابی خرد نموده و آن ها را در مخلوطی از پیاز و فلفل دلمه ای خرد شده و زعفران و آبلیمو بخوابانید.
- مرحله پنجم: گوشتی که برای کوبیده در نظر گرفته اید باید مخلوطی از گوشت گوساله و گوسفندی باشد و 2 تا 4 بار چرخ گردد. این گوشت را در کاسه ای گود ریخته و با نمک، فلفل و زعفران خوب ورز دهید.
- مرحله ششم: حالا پیاز سوم را هم رنده نموده و با فشار دست، آب اضافی آن را بگیرید.
- مرحله هفتم: آب پیاز رنده شده را در ظرف حاوی چنجه بریزید، تفاله های آن را به گوشت چرخ نموده اضافه نموده و مجددا ورز دهید.
نکته: گوشت را تا جایی ورز دهید که شکل یکدستی پیدا کند و در زمان بلند کردن از ظرف، نریزید.
- مرحله هشتم: حالا گوشت چرخ نموده را در ظرفی مناسب ریخته و به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
- مرحله نهم: یک ظرف آب سرد کنار دست خود قرار دهید. میزانی از گوشت چرخ نموده را کف دست تان به صورت دوکی درآورده و سیخ را روی آن بگذارید. سپس، سطح سیخ را با گوشت بپوشانید.
- مرحله دهم: گوشت کوبیده را با فشار ملایم انگشت ها در طول سیخ پهن نموده و سر و ته آن را با انگشت سبابه و شست، جمع کنید.
- مرحله یازدهم: در ادامه، دل، جگر و قلوه را هم به مقدار تکه های جوجه و چنجه برش زده و به سیخ بکشید. سپس، جوجه ها و چنجه ها را هم به صورت جداگانه سیخ بزنید.
- مرحله دوازدهم: منقل زغال را آماده نموده و صبر کنید تا زغال ها حالت گداخته پیدا نمایند.
- مرحله سیزدهم: در ادامه، به ترتیب سیخ های چنجه، جوجه و کوبیده را روی منقل بگذارید. در کنار آن ها چند سیخ گوجه فرنگی و در صورت تمایل، میزانی فلفل سبز هم قرار دهید.
- مرحله چهاردهم: وقتی حدود 90 درصد از پخت کباب ها انجام شد، سیخ دل، قلوه و جگر را هم روی منقل گذاشته و صبر کنید تا آن ها هم بپزند و آماده شوند.
- مرحله پانزدهم: در ادامه، میزانی از هر کدام از کباب ها را در کاسه ای مناسب بریزید. سپس، گوجه های کبابی را با فشار پشت قاشق له نموده و روی کباب ها اضافه کنید.
- مرحله شانزدهم: در نهایت، میزانی کره به محتویات کاسه بیفزایید و اجازه دهید کره با حرارت بالای گوجه ها، آب شده و به خورد کباب ها برود. سپس میزانی دانه کنجد در کاسه بریزید.
نکات مهم در طرز تهیه کباب کاسه ای اردبیل
درست کردن کباب کاسه ای یک فرصت عالی برای تجربه طرز تهیه انواع کباب بوده و ضروری است در زمان درست کردن آن، نکات و موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:
- به این غذای محلی، کاسه کباب هم می گویند. در برخی رسپی ها، چنجه و جوجه را از دستور حذف نموده و به کباب کوبیده، دل و جگر اکتفا می نمایند.
- در صورت تمایل می توانید 1 قاشق غذاخوری سس مایونز هم به مواد جوجه کباب اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد و بوی زهم مرغ گرفته گردد.
- مناسب ترین گوشت برای کباب کوبیده، گوشت قلوه گاه، گردن یا سردست گوسفند در کنار گوشت راسته گوساله است.
- دقت کنید که 1/5 از مخلوط گوشت کوبیده باید چربی باشد.
- شما می توانید هنگام کباب کردن گوشت ها روی منقل، همزمان کمی کره روی آن ها بمالید تا عطر و طعم بهتری پیدا نموده و خشک نشوند.
اصول نگهداری از کباب کاسه ای اردبیل
گوشت و مرغ پخته را نهایتا بین 3 تا 4 روز می توان در یخچال نگه داشت. بنابراین، به جامانده غذا را در ظرفی درب دار داخل یخچال بگذارید و طی زمان گفته شده، آن را مجددا گرم نموده و مصرف کنید. البته اگر فکر می کنید بخشی از غذا باقی خواهد ماند، قسمت هایی را که آغشته به گوجه شده، زودتر مصرف کنید. زیرا کباب هایی که حالت خشک تری دارند، ماندگاری بیشتری خواهند داشت. البته این موضوع درباره کباب کوبیده و دل و جگر صادق نیست و این مواد غذایی، استعداد بیشتری برای فاسد شدن دارند. توصیه می گردد این مواد غذایی را بیش از 1 روز داخل یخچال نگهداری نکنید.
روش جلوگیری از خراب شدن کباب کاسه ای اردبیل
پیش از مصرف مجدد، رنگ و لعاب ظاهری غذا را آنالیز کنید. وجود بوی نامطبوع یا هر تغییری در رنگ و بافت ظاهری غذا می تواند هشداردهنده باشد و ضروری است در صورت تماشا موارد مشکوک، از مصرف بقیه غذا خودداری نموده و آن را دور بریزید.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه کباب کاسه ای اردبیل
شما می توانید برای سرو کاسه کباب، به جای روش گفته شده به این طریق عمل کنید. تمام کباب ها را داخل کاسه ریخته و در ظرفی جداگانه میزانی سس گوجه و کره آماده کنید. برای درست کردن این سس، گوجه ها را پخته و پوست بگیرید. سپس، گوجه های پخته شده را در تابه ای مناسب له نموده و میزانی کره حیوانی همراه با نمک و زعفران دم نموده به آن بیفزایید. در نهایت، این مخلوط را روی کباب ها بریزید.
کاسه کباب اردبیل؛ غذایی لاکچری و همه پسند
در بالا طرز تهیه کباب کاسه ای اردبیل را به همراه نکات تهیه و نگهداری آن برایتان گفتیم. حال، اگر فکر می کنید امکانات لازم برای درست کردن کاسه کباب اردبیل در منزل را ندارید، این غذای لذیذ را از وبلاگ نرم افزار جیرا سفارش دهید. کافی است وارد قسمت سفارش آنلاین غذا شده و کاسه کباب را به صورت اینترنتی بخرید. با سفارش اینترنتی، غذای موردنظر شما در کمترین زمان ممکن به محل اقامتتان ارسال خواهد شد.
سوالات متداول
چطور کاسه کباب را سرو کنیم؟
تمام گوشت های کبابی را داخل یک کاسه مشترک ریخته و روی آن ها میزانی گوجه کبابی له شده، میزانی کره حیوانی و کمی دانه کنجد بریزید.
ترکیب محتویات کاسه کباب اردبیل چیست؟
محتویات این کاسه شامل کباب چنجه، جوجه کباب، کباب کوبیده، دل و جگر و قلوه کبابی و میزانی گوجه و فلفل کبابی شده هستند.
منبع: اسنپ فود