فواید کفیر برای سلامتی

به گزارش وبلاگ نرم افزار جیرا، کفیر یک نوشیدنی است که دارای خواص فوق العاده ای برای سلامت بدن می باشد، در ادامه از هر آنچه که باید درباره نوشیدنی کفیر بدانید آگاه می شوید.

فواید کفیر برای سلامتی کفیر یک نوشیدنی تخمیر شده از دانه های کفیر است که در اصل از کوه های قفقاز بین آسیا و اروپا بدست آمده است. کلمه کفیر از کلمه ترکی کیفی سرچشمه می گیرد که به معنای حس خوب است. دانه های کفیر حاوی چندین گونه باکتری و مخمرها هستند. آن ها کوچک، زرد و سفید رنگ با ظاهری شبیه گل کلم کوچک هستند .کفیر به عنوان پروبیوتیک شناخته می گردد که به هضم یاری می نماید.با این حال، این نوشیدنی مزایای دیگری دارد، از جمله:

تقویت ایمنی و سلامت شکم

بهبود هضم

مبارزه با آلرژی ها

مبارزه با سرطان

کشتن باکتری ها و قارچ ها

جلوگیری از چاقی

بهبود عملکرد قلب

تقویت سلامت استخوان

یاری به دیابت

بهبود سلامت پوست

حقایق ارزش غذایی کفیرارزش غذایی بسته به شیر یا آب مورد استفاده، دانه های کفیر و نحوه فراوری و نگهداری آن فرق دارد. یک فنجان شیر کم چرب حدود 110 کالری کفیر دارد. همانطور که در این بخش از سلامت تغذیه در نمناک می گوییم شیر کفیر حاوی :

پروتیین ها (3 % -6.4 %)

کربوهیدرات (3.8 % -4.7 %)

چربی (0.2 % -2.3 %)

الکل (0.48 %)

ترکیباتاز آنجا که دانه های کفیر انواع مختلفی دارند، ممکن است اجزای آن ها از کشوری به کشور دیگر و از دانه به دانه متفاوت باشد. کفیر می توانند حاوی باکتری های پروبیوتیک متعدد ، باکتری و مخمر باشند .

دانه های کفیر ممکن است حاوی انواع باکتری باشند .

ویتامین هاویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B5، ویتامین B5، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین C، ویتامین ب.

آمینو اسیدهاوالین، ایولولین، متیونین، لیزین، فینیل آلانین، تریپتافن

مواد معدنیپتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، روی، مس، منگنز

این مطلب را بخوانید تا با خواص کفیر بیشتر آشنا شوید.

سیستم ایمنی را افزایش می دهدفعال کردن سلول های سفید خون بزرگ (یاخته).افزایش شکست باکتری ها و میکروارگانیسم های مضر (یاخته خواری).

تقویت اکسید نیتریک (NO)و فراوری سایتوکاین را به کاهش نفوذ Th2 (تغییر پاسخ ایمنی به Th1 با کاهش IL - 8 و افزایش IL - 5).

سلامت شکم را بهبود می بخشدافزایش باکتری های مفید، مخمر و میکروارگانیسم های دیگر در روده از جمله لاکتوباسیلوس، لاکتوکوکوس و بیفیدووباکتری .

کاهش باکتری های مضر، مخمر و میکروارگانیسم های دیگر در روده، مانند آنترباکتریوسه و کلستریدیوم .

به مبارزه با سرطان یاری می نمایدکاهش انتشار عوامل رشد سرطان، در حالی که پروتئینی که مرگ سلولی را تحریک می نماید منجر به مرگ سلول سرطانی می گردد .افزایش ترشح اینترفرون ،سیتوکین که رشد سلول های سرطانی را مسدود می نماید و افزایش سطح آنزیمی که از آسیب دی ان ای گلوتاتیون پراکسید جلوگیری می نماید و کاهش یک ماده شیمیایی که موجب آسیب دی ان ای مالون دی آلدهید می گردد.1

افزایش استحکام استخوان هاامروزه پوکی استخوان یکی از بزرگ ترین مسائل مردم سراسر جهان به شمار می آید. کلسیم برای سلامت استخوان ها ضروری است و فقدان آن می تواند به پوکی استخوان منجر گردد. کفیر دارای ترکیبات زیست فعال است که به جذب کلسیم یاری می نماید و از نابودی استخوان ها جلوگیری می نماید. هم چنین در کفیر ویتامین K2 وجود دارد که در سلامت استخوان ها و افزایش جذب کلسیم مؤثر است. کمبود این ویتامین می تواند جذب کلسیم و سلامت استخوان ها را با مشکل روبرو کند. باکتری های پروبیوتیک موجود در کفیر جذب مواد مغذی را افزایش می دهند. در کنار این خواص باکتری های پروبیوتیک، خود شیر به تنهایی دارای ترکیباتی است که در سلامت استخوان ها مؤثرند. فسفر، کلسیم، منیزیم و ویتامین D و K2 از این ترکیبات هستند.

ضد حساسیت آسم و بسیاری از حساسیت ها ناشی از التهاب هستند. در مطالعاتی که بر روی موش ها انجام گرفت، کفیر توانست التهاب سلول های ریه و مجاری تنفسی و در پی آن فراوری مخاط را کاهش دهد. میکروارگانیسم های موجود در کفیر می توانند به دستگاه ایمنی بدن یاری نمایند تا واکنش های آلرژیک را سرکوب کند. بعضی از دانشمندان معتقدند که واکنش های آلرژیک ناشی از کمبود باکتری های مفید روده هستند. 17 مطالعه از مجموع 23 مطالعه مختلفی که در این زمینه بر روی 2000 نفر صورت گرفتند، از تأثیر مثبت کفیر بر علائم حساسیت و کیفیت زندگی حکایت دارند.

سلامت پوستآسیب تماشا روده می تواند سیگنال هایی به پوست ارسال کند و توازن طبیعی پوست را بر هم بزند. در نتیجه این پدیده، علائمی مانند آکنه، پسوریازیس (صدفک)، جوش و اگزما بروز می نمایند. کفیر علاوه بر تأثیری که بر روده و درنتیجه پوست دارد، خود نیز در درمان سوختگی ها و جوش ها مفید است.

کربوهیدرات موجود در کفیر که کفیران نام دارد، می تواند دستگاه ایمنی را تقویت کند و زخم های سطح پوست را بهبود بخشد. محافظت از بافت پیوندی نیز از تأثیرت این ماده است.

بهبود علائم بیماری عدم تحمل لاکتوزلبنیات به طور طبیعی دارای قندی به نام لاکتوز هستند. بسیاری از افراد، به خصوص بزرگ سالان توانایی هضم درست این قند را ندارند. این مشکل عدم تحمل لاکتوز نام دارد. باکتری های مفید موجود در کفیر برای حفظ سلامت بدن، به ویژه روده، ضروری هستند. ترکیبات فعال موجود در کفیر لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل و هضم آن را آسان تر می نمایند. کفیر سرشار از باکتری ها و مواد مغذی است و با از بین بردن همه لاکتوز موجود در لبنیات، مصرف آنها را آسان می نمایند.

تقویت دستگاه ایمنیکفیر دارای ترکیبات مفیدی مانند بیوتین و فولات است. اینها دستگاه ایمنی را تقویت و از سلول ها محافظت می نمایند. این باکتری به همراه چند باکتری دیگر برای تقویت دستگاه ایمنی و جلوگیری از رشد بسیاری از باکتری های مضر، مفید است. در کفیر ترکیب قدرتمند دیگری وجود دارد که فقط در نوشیدنی های پروبیوتیک یافت می گردد. این ترکیب، پلی ساکارید غیرمحلول کفیران نام دارد و خواص ضدمیکروبی آن در از بین بردن قارچ کاندیدا مؤثر است. هم چنین کفیر می تواند کلسترول و فشار خون را کاهش دهد.2

می تواند به سم زدایی بدن یاری کنددر عصر نو، مواد سمی گرداگرد ما را فرا گرفته اند. ما این مواد سمی را به وسیله رژیم غذایی مان مصرف و به وسیله مواد آرایشی و سایر محصولات جذب می کنیم.

از کفیر می توان برای سم زدایی بدن استفاده کرد. در واقع، به طور ویژه ای در مقابله با آفلاتوکسین ها موثر است. آفلاتوکسین ها مواد سمی رایجی هستند که در مواد خوراکی و غذاهای مان یافت می شوند. آن ها به وسیله کپک پخش می شوند و بادام زمینی را آلوده می نماید.

فرایند التیام زخم را تسریع می نمایدخواص ضد التهابی و ضد میکروبی کفیر برای التیام زخم فوائدی به همراه دارد.

در یکی از مطالعات صورت گرفته، قدرت التیام زخم ژل کفیر و ژل تنها را مقایسه کردند، در درمانی مرسوم که سیلور سولفادیازین نامیده می گردد و با استفاده از یک گروه کنترل (بدون مداخله).

ممکن است علائم ترک نیکوتین را درمان کنداگر تا به حال سعی نموده باشید مصرف نیکوتین را ترک کنید، می دانید که علائم ترک می توانند بسیار شدید باشند.

چند مورد از این علائم مشکل ساز شامل اضطراب، افسردگی، و مسائلی در زمینه اختلال شناختی می شوند. در مطالعه ای که بر روی حیوانات انجام شد، آنالیز کردند که ببینید آیا کفیر می تواند به خاطر محتوای تریپتوفان بالا به تسکین این علائم یاری کند یا نه.

برای تایید قطعی ضروری است تحقیقاتی بر روی انسان ها انجام گردد، اما نتایج به دست آمده از مطالعه بر روی حیوانات رضایت بخش و امیدوار نماینده بود.

می تواند عملکرد شناختی را بهبود ببخشد و احتمالا از زوال عقل جلوگیری کنداکنون می دانید این احتمال وجود دارد که کفیر بتواند مسائل عملکرد شناختی مربوط به ترک نیکوتین را کاهش دهد. اما این ممکن است این فایده ها کلی تر باشند. در یک مطالعه بر روی حیوانات حفظ تمرین فضایی را روی موش ها آزمایش کردند و نتیجه این بود که مصرف خوراکی کفیر می تواند یادگیری فضایی و انسجام ذهنی و حافظه را در موش ها بهبود ببخشد.

در مطالعه دیگری که آن هم روی موش ها صورت گرفته بود، دریافتند باکتری های اسید استیک مانند آن هایی که در کفیر یافت می شوند حاوی لیپیدهای پایدار-قلیایی (ASL)، هستند که ممکن است قادر باشد کاهش عملکرد شناختی ناشی از زوال عقل را متوقف کند.

می تواند با اثرات پیری مبارزه کندپیری و بیماری های مرتبط با کهولت سن به شدت با آسیب های ناشی از استرس اکسیداتیو ارتباط دارند.

هر دوی کفیر شیر و شیرسویا سرشار از آنتی اکسیدان هستند، بنابراین ممکن است در بین ترکیب های خوراکی امیدبخش تر به لحاظ پیشگیری از آسیب جهش زایی و اکسیداتیو قرار بگیرند.

این یعنی ممکن است آن ها از یک سری بیماری های مربوط به کهولت سن مانند سرطان یا زوال عقل پیشگیری و بعلاوه ممکن است طول عمر را زیاد نمایند.3

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.chetor.com

3.www.bazdeh.org

منبع: راسخون

به "فواید کفیر برای سلامتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید کفیر برای سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید